Το Παρίσι καταργεί τα χάρτινα εισιτήρια

Τον... θάνατο των εισιτηρίων σε χάρτινη μορφή αρχικά στο Παρίσι  προανήγγειλε η περιφερειάρχης  Βαλερί Πεκρές με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Journal du dimanche».

Τα παραδοσιακά εισιτήρια του Μετρό, του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (RER) και των λεωφορείων θα αντικατασταθούν σταδιακά μέχρι της πλήρους κατάργησής τους το έτος 2021. Το «πάσο Navigo», η κάρτα μετακινήσεων στα ΜΜΜ που χρησιμοποιούν σήμερα οι επιβάτες του μετρό, του προαστιακού σιδηρόδρομου και των λεωφορείων, θα μετονομαστεί σε «έξυπνο Navigo».

Όσοι χρήστες των ΜΜΜ διαθέτουν έξυπνο κινητό τηλέφωνο θα μπορούν να περνούν μ' αυτό από τους ηλεκτρονικούς ελέγχους, αφού θα έχουν «φορτώσει» την κατάλληλη εφαρμογή.

Το Παρίσι εφαρμόσει ένα πολλαπλό σύστημα έξυπνων πληρωμών, που θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν την ίδια κάρτα πληρωμών όχι μόνο στα δημόσια Μέσα Μεταφοράς αλλά και για να νοικιάσουν ποδήλατο ή αυτοκίνητο, για πληρώνουν ταξί ή προσφορές συνεπιβατισμού, ακόμα και για να πληρώνουν παρκόμετρα ή χώρους στάθμευσης στην Περιφέρεια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης