Το λέει και η Μέρκελ: Το 2013 θα είναι χειρότερο...

"Το οικονομικό περιβάλλον δεν θα είναι πιο εύκολο αλλά πιο δύσκολο το επόμενο έτος. Αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά αντίθετα να μας παρακινεί», δηλώνει η Μέρκελ σe ομιλία της το βράδυ της Δευτέρας. 

Επικαλούμενη την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, η επικεφαλής της πιο ισχυρής ευρωπαϊκής οικονομίας έκανε έκκληση για υπομονή στο διάγγελμα αυτό.

H Γερμανία επωφελείται μόνη απο την πλειονότητα των ευρωπαίων εταίρων της, αλλά η οικονομία της έχει πλέον επιβραδυνθεί όλο το 2012. Έτσι η χώρα έχει καταγράψει μια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο έπειτα από αύξηση 0,3% το δεύτερο τρίμηνο και 0,5% το πρώτο. 

Πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν μια υποχώρηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με την Bundesbank, η πιο ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση που μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και σε μία σύντομη ύφεση. Η γερμανική κεντρική τράπεζα προβλέπει εξάλλου σχεδόν στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας το 2013 με μία άνοδο του ΑΕΠ μόνο κατά 0,4%. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης