Το Ισλαμικό κράτος "μεταφέρεται" στη Λιβύη; Νέα θηριωδία με αθώους

Νεα θηριωδία των τζιχαντιστών, αυτή τη φορά στη Λιβύη. Δύο άντρες κατηγορούμενοι ότι είανι... μάγοι, δολοφονήθηκαν μπροστά σε πλήθος ανθρώπων ενώ σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Daily Mail ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και τα ανήλικα παιδιά τους. 

Οι μαχητές σέρνουν τους δύο άντρες, ένας από τους οποίους είναι ηλικιωμένος, και τους αναγκάζουν να γονατίσουν μπροστά τους. Άντρες και παιδιά στέκονται πάνω σε αυτοκίνητα για να βλέπουν καλύτερα τη θηριωδία που εκτυλίσσεται μπροστά τους. 

Αξιωματούχοι από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ δήλωσαν στους New York Times ότι ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να χάνει έδαφος στη Συρία και το Ιράκ, στη Λιβύη συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία έχουν ήδη στείλει κομάντος μυστικά στην περιοχή, οι οποίοι παρακολουθούν τη δράση των τζιχαντιστών και συγκεντρώνουν πληροφορίες. Ο φόβος των Δυτικών είναι ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μεταφέρει την έδρα των επιχειρήσεών του στη Λιβύη για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης