Το Ισλαμικό Κράτος βιώνει την καθημερινότητα του τρόμου των επιθέσεων

Οι τζιχαντιστές κρύβονται σε νοσοκομεία ή τζαμιά ώστε να αποφεύγουν τους βομβαρδισμούς της Δύσης και των Ρώσων. Ωστόσο ακόμα και έτσι δεν μπορούν να αποφύγουν το μοιραίο.

Οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα, «πρωτεύουσα» του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 32 τζιχαντιστών και τον τραυματισμών δεκάδων άλλων, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. 

Οι πληγέντες είναι σίγουρα περισσότεροι αφού τον παραπάνω αριθμό έdωσε μόνο ένα νοσοκομείο.  Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκαν 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και 12 στη Συρία.

Στο Ιράκ, τα αεροπορικά πλήγματα επικεντρώθηκαν στη Μοσούλη και το Ραμάντι, όπου τέσσερις και έξι επιδρομές αντιστοίχως έπληξαν τακτικές μονάδες, όπλα και κτίρια, ανακοίνωσε ο συνασπισμός. Άλλες επιδρομές έγιναν κοντά στο Άλμπου Χαγιάτ, το Σιντζάρ, το Σουλτάν Αμπντάλα και το Αλ Χουβάιτζαχ.

Στη Συρία, επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κοντά στο Άιν Ίσα, το Μάρα, την Ράκα, και το Ντέιρ Αζ Ζορ, όπου πέντε πλήγματα κατέστρεψαν πετρελαιοπηγές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης