Τζεφ Μπέζος : Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του θα δωθεί σε φιλανθρωπίες

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας των 124 δισ. δολαρίων θα δώσει σε φιλανθρωπίες και οργανισμούς για το κλίμα, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε μία αποκλειστική συνέντευξη με το CNNi, ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να προσφέρει κατά τη διάρκεια της ζωής του, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης και σε οργανισμούς που βοηθούν τους πιο αδύναμους πολίτες.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας δεν αποκάλυψε τις φιλανθρωπικές οργανώσεις τις οποίες θα ενισχύσει οικονομικά και δεν έχει υπογράψει τη συμμετοχή του στο «Giving Pledge» - μια υπόσχεση που έχουν δώσει μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη για την παραχώρηση της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς - ωστόσο, στη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τη σύντροφο του, δημοσιογράφο και φιλάνθρωπο, Λόρεν Σάντσες, μίλησε για τη δωρεά ύψους 100 εκατ. δολαρίων στη διάσημη τραγουδίστρια της country μουσικής, Ντόλι Πάρτον, μέσα από το «Βραβείο θάρρους και φιλανθρωπίας» («Bezos Courage & Civility Award»)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης