Σκόπια: Στήνουν Μακεδονικά αγάλματα ενώ δεν έχουν βρει ούτε ένα νόμισμα

Στο κρατίδιο των Σκοπίων δεν έχει βρεθεί σε ανασκαφές ούτε ένα... νόμισμα από την εποχή της Μακεδονίας. Φυσικά δεν έχουν βρεθεί τάφοι, εργαλεία και οτιδήποτε άλλο που να πιστοποιεί ότι η περιοχή ήταν μέρος της Μακεδονίας. Ένας μη μακεδονικός τάφος που βρέθηκε αφιερώθηκε στον... "άγνωστο Μακεδόνα βασιλιά"!

Έρχεται ένα εμμονικός πολιτικός ο Γκρούεφσκι και διαθέτει το αστρονομικό, για τα δεδομένα της οικονομίας της ΠΓΔΜ, ποσό των 570 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας των Σκοπίων, με αγάλματα των Μακεδόνων!

Ανάμεσα στα έργα είναι η ανέγερση δημόσιων κτηρίων σε ρυθμούς μπαρόκ και νεοκλασικισμού και τοποθέτηση μνημείων και αγαλμάτων στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων (όπως του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β)

Η αντιπολίτευση περίπου εξοργισμένη (όπως και ο πνευματικός κόσμος της χώρας) αμφισβητεί έντονα το «φαραωνικής σύλληψης», όπως το χαρακτηρίζει, περιεχόμενο του σχεδίου και καταλογίζει στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι «ιδεολογική μονομέρεια», στη γραμμή του αποκαλούμενου «εξαρχαϊσμού», με στόχο την «αλλοίωση της ιστορίας της χώρας».

Είναι βέβαιο ότι στην διεθνή πολιτισμική κοινότητα ο Γκεουέφσκι έχει γελοιοποιηθεί, όπως επίσης είναι βέβαιο πως όταν αποχωρήσει από την εξουσία αυτή η μανία του θα υποχωρήσει και πιθανόν να εξαφανιστεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης