Ο δυο φορές... άσημος Π. Κωστόπουλος

Π. Κωστόπουλος

Όλοι οι απλοί άνθρωποι του κόσμου αυτού προσπαθούν, με ότι τους έχει απομείνει να διατηρήσουν τις αρετές τους, όσοι έχουν χάσει τις δουλειές τους προσπαθούν απεγνωσμένα να τα βγάλουν πέρα χωρίς να κλέψουν, χωρίς να βλάψουν τον διπλανό τους, χωρίς να καταστρέψουν ούτε καν αυτούς που τους έχουν φέρει στην σημερινή τους κατάσταση. Προσπαθούν να προσφέρουν έστω και από τα λίγα σε αυτούς που έχουν λιγότερα.

Το να υποστηρίζει κανείς ότι ο κύριος Κωστόπουλος πρόσφερε κάτι σε αυτόν τον τόπο όπως ο Πελέ στην χώρα του, ή ο Τσαρούχης στην Ελλάδα , και να τον τοποθετεί δίπλα σε ονόματα που έχουν παράγει έργο που μένει στην ιστορία και σε στιγμή που αυτή η χώρα έχει ανάγκη μεγάλα μυαλά είναι τελείως απάνθρωπο.

Ο κύριος Κωστόπουλος ότι κι αν έχει καταφέρει στην ζωή του, που όλοι εμείς δεν ξέρουμε τι είναι ακριβώς, το έχει καταφέρει τελώντας και τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Απληστία, Λαγνεία, Αλαζονία Ζηλοφθονία, Λαίμαργία (για την φήμη και το χρήμα), οκνηρία και τέλος Οργή για το πώς θα θρέψει την οικογένειά του αν χάσει την εκπομπή του.

Ας κάνουμε κάτι καλύτερο από το να στενοχωρηθούμε για την μέλλουσα κατάσταση του εν λόγω κυρίου και ας ενδιαφερθούμε τουλάχιστον για την παρούσα κατάσταση πολλών απλών ανθρώπων όσο και για την κατάσταση άλλων τόσο σπουδαίων, (ηθοποιοί, ποιητές, ζωγράφοι, επιστήμονες, δάσκαλοι), που συνεχίζουν να μας μορφώνουν, να μας ανοίγουν το μυαλό και να μας δίνουν μέλλον έστω κι άν στην τσέπη τους δεν έχουν φράγκο.

Μέλλον υπάρχει αρκεί να κοιτάμε στην σωστή κατεύθυνση και όχι στο πως θα τα βγάλει πέρα ο κάθε Ασημος. Ασημος σημαίνει χωρίς σημασία...Δι-Ασημος σημαίνει δύο φορές Ασημος!

                                                                                                       Don Corleone

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης