Σε νοσοκομείο για το ετήσιο check up ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν - Το 86% των Αμερικανών τον θεωρούν μεγάλο για δεύτερη θητεία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποβάλλεται σε ιατρικό τσεκ απ στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο «Walter Reed» στο Μέριλαντ, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα.

Προτού διαβεί το κατώφλι του νοσοκομείου, ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος ενημέρωσε δημοσιογράφο για τις προγραμματισμένες εξετάσεις, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Μπάιντεν θα ολοκληρώσει τις ιατρικές του εξετάσεις σήμερα και εν συνεχεία θα εκδοθεί σχετικό ανακοινωθέν.

Όπως αναφέρουν το CNN και ο ιστότοπος «Hill», οι τελευταίες ιατρικές εξετάσεις του προέδρου Μπάιντεν διεξήχθησαν στις 16 Φεβρουαρίου του 2023, με τον θεράποντα γιατρό του να διαβεβαιώνει τους Αμερικανούς ότι ο Μπάιντεν είναι ένας «υγιής, σφριγηλός, 80χρονος άνδρας» που ήταν «κατάλληλος για να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα».

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι πολλοί ψηφοφόροι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Δημοκρατικών, πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στις αρχές του μήνα, δημοσκόπηση των ABC News/Ipsos κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 86% των Αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο 81χρονος Δημοκρατικός δεν μπορεί να παραμείνει στον Λευκό Οίκο για μια ακόμη θητεία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης