Κι άλλα αδιανόητα μέτρα ασφυξίας στην αγορά - Η απελπισία μεγαλώνει όπως και η οργή

O θάνατος του εμποράκου είναι γεγονός... Μετρητοίς θα καταβάλλονται τα πρόστιμα και οι πρόσθετοι φόροι από τους μικρομεσαίους σε μια εποχή που είναι ήδη σε ασφυξία χωρίς τζίρους και ρευστότητα. Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να βγάλει πλεόνασμα αιφνιδίασε την αγορά με απόφαση/διάταξη του ΥΠ.ΟΙΚ.

Οι επιτηδευματίες από 1/8/2013 είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το 60% του συνολικού ποσού των προστίμων εντός των επόμενων 10 εργάσιμων  ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου και το εναπομείναν 40% του ποσού, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα.

¨οπως είναι φυσικό, τέτοιες απροκάλυπτες  κινήσεις, όχι μόνο δεν συνδράμουν στην ομαλοποίηση και στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αλλά αντίθετα αποτελούν θηλιά στο λαιμό χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι μη μπορώντας να ανταποκριθούν στη πληθώρα των υποχρεώσεών τους, κυριαρχούνται από τα αισθήματα της οργής, της αγανάκτησης και της απογοήτευσης για την ακολουθούμενη εισπρακτική πολιτική...

Μέχρι τώρα υπήρχε η δυνατότητα ένταξης σε ένα ευνοϊκό καθεστώς αποπληρωμής των επιπλέον φόρων από λογιστικές διαφορές από 12 έως και 36 δόσεις, μία παράμετρος που δυστυχώς οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής της χώρας «πρόφτασαν» να καταργήσουν, χωρίς λόγο και αιτία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης