ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Απρεπή σχόλια χρεώνει στον Σαρκοζί η Parisien

"Τρελό" και "καταθλιπτικό" φέρεται να χαρακτηρίζει ο Νικολά Σαρκοζί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, σε προσωπική συζήτησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του G-20 στις Κάννες, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.

Σύμφωνα πάντα με την Le Parisien, οι δύο ηγέτες θεωρούν ότι ο Παπανδρέου διέπραξε ένα τεράστιο λάθος με την ανακοίνωσή του για δημοψήφισμα σχετικά με την νέα δανειακή σύμβαση προτού παραιτηθεί. Μάλιστα ο Νικολά Σαρκοζί φέρεται να διαπιστώνει στο τέλος ότι δεν είναι ανάγκη να συνεχίζουν να χτυπάνε τον έλληνα πρωθυπουργό, εφόσον έχει ήδη πέσει κάτω.

Τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων άκουσαν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των ακουστικών μετάφρασης, λίγο πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη στη Σύνοδο των Καννών.

Η Parisien υποστηρίζει ότι υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο με τον επίμαχο διάλογο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα.

"Κυκλοφορούν πολλές βλακείες στο ίντερνετ. Δεν πρόκειται να τις σχολιάσουμε όλες" ήταν η αντίδραση ενός συμβούλου από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Πάντως ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που φέρεται να...περιέλαβαν οι δυο πρόεδροι. Την τιμητική του είχε νωρίτερα ο Μπ. Νετανιάχου, με τον Σαρκοζί να δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι ψεύτης και τον Ομπάμα να απαντά: "Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση".

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης