Σεισμός σε Αφγανιστάν-Πακιστάν: 6,5 Ρίχτερ

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 90 τραυματίστηκαν στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν από σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών που σημειώθηκε αργά την Τρίτη, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις δύο ασιατικές χώρες.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε αραιοκατοικημένη περιοχή του Αφγανιστάν, αλλά έγινε αισθητός σε τουλάχιστον οκτώ χώρες.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 44 τραυματίστηκαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δήλωσε Πακιστανός κυβερνητικός αξιωματούχος, και τα νοσοκομεία στη βόρεια επαρχία Khyber Pakhtunkhwa τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη νύχτα.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν στο Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας εκεί.

Σπίτια και κτίρια και στις δύο χώρες υπέστησαν επίσης ζημιές, ανέφεραν οι αρχές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια περιοχή πλάτους άνω των 1.000 χιλιομέτρων, από περίπου 285 εκατομμύρια κατοίκους στο Πακιστάν, την Ινδία, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Αφγανιστάν και το Τουρκμενιστάν, ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το επίκεντρο ήταν στα βουνά Χίντου Κους, στην αραιοκατοικημένη βορειοανατολική αφγανική επαρχία του Μπανταχσάν, 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του χωριού Τζουρμ, σε σημαντικό βάθος εκτιμώμενο ατα 187 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Στην επαρχία Χιμπέρ Παχτούνχουα του Πακιστάν, ανώτερος επαρχιακός αξιωματούχος είπε ότι εκτός από τους νεκρούς και τους τραυματίες, τουλάχιστον 19 σπίτια υπέστησαν ζημιές.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης