Σεισμοί στην Τουρκία : Σχεδόν 5.000 νεκροί- Μάχη με τον τον χρόνο και με το ψύχος για τα σωστικά συνεργεία

Ο αγώνας δρόμου με τον χρόνο και με το ψύχος συνεχίστηκε όλη τη νύχτα στην Τουρκία και στη βόρεια Συρία για να ανασυρθούν από τα συντρίμμια επιζώντες των σεισμών που προκάλεσαν τεράστια καταστροφή και στις δύο χώρες τα ξημερώματα χθες Δευτέρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, που ανακοινώθηκε περίπου είκοσι ώρες μετά την πρώτη από τις τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις, η οποία ήταν ισχύος 7,8 βαθμών κι έγινε αισθητή μέχρι τον Λίβανο, την Κύπρο και το βόρειο Ιράκ, χάθηκαν πάνω από 4.700 άνθρωποι, 3.391 στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, άλλοι 1.389 και πλέον στη Συρία. Οι αριθμοί αυτοί θεωρείται βέβαιο πως θα συνεχίζουν να γίνονται ολοένα βαρύτεροι όσο περνούν οι ώρες και οι ημέρες.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης γίνονται μέσα στο κρύο, υπό βροχή ή με χιονόπτωση, ενίοτε με γυμνά χέρια, για να σωθεί όποια ζωή γίνεται: όπως αυτή του επτάχρονου παιδιού που ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα στη Χατάι (νότια), στα σύνορα με τη Συρία, μπροστά στα μάτια δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, έπειτα από 20 ώρες τρόμου, με τα πυτζαμάκια του μέσα στη σκόνη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης