Σάλος με δημοσιογράφο του ABC - Οι σοκαριστικές συνομιλίες για βιασμούς παιδιών

Ο πρώην δημοσιογράφος του ABC News James Gordon Meek αντιμετωπίζει κατηγορίες για παιδική πορνογραφία - σχεδόν δέκα μήνες μετά την έφοδο του FBI στο σπίτι του και την κατάσχεση του φορητού υπολογιστή του και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Ο Meek συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης και κατηγορείται για μεταφορά υλικού παιδικής πορνογραφίας. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 ως 20 χρόνια,

Σε ένορκη κατάθεση που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη, η ειδική πράκτορας του FBI Tonya Sturgill Griffith εξήγησε ότι η έρευνα για τις διαδικτυακές δραστηριότητες του Meek ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, όταν το Dropbox ειδοποίησε τις αρχές για υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο ήταν αποθηκευμένο στον λογαριασμό του δημοσιογράφου.

Στις 27 Απριλίου 2022 βγήκε ένταλμα έρευνας για το σπίτι του Meek στο Άρλινγκτον, όπου οι ερευνητές κατέσχεσαν διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός iPhone 8.

«Το iPhone 8 περιείχε τρεις συνομιλίες στις οποίες ο χρήστης με το όνομα “Pawny4” συμμετείχε σε σοκαριστικές συνομιλίες όπου οι συμμετέχοντες εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», έγραψε η Griffith.

Επίσης, στο τηλέφωνο, του Meek εικόνες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Kik.

Σε μια σοκαριστική ανταλλαγή μηνυμάτων με έναν άγνωστο χρήστη, ο Meek φέρεται να ρώτησε: «Έχεις βιάσει ποτέ ένα μικρό κορίτσι; Είναι καταπληκτικό».

«Είναι το όνειρό μου», απάντησε εκείνος.

Σε μια άλλη συνομιλία που χρονολογείται στα τέλη του χειμώνα του 2020, ο Meek είπε σε έναν διαφορετικό ανώνυμο χρήστη του Kik ότι φαντασιωνόταν ότι «απήγαγε, νάρκωνε και βίαζε ένα 12χρονο κορίτσι».

Η ένορκη κατάθεση περιγράφει επίσης λεπτομερώς τις κρυψώνες με εικόνες και βίντεο σε άλλες συσκευές του Meek, καθώς και τις συνομιλίες του με ανώνυμες ανήλικες σε πλατφόρμες όπως το Omegle.

Ένας από τους δικηγόρους του Meek απέφυγε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για τον πελάτη του.

Διακεκριμένος και πολυβραβευμένος δημοσιογράφος
Πριν αποκαλυφθούν όλα αυτά, ο 53χρονος Meek ήταν διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος δημοσιογράφος που ασχολούνταν με θέματα εθνικής ασφάλειας.

Πριν ενταχθεί στο ABC News το 2013, ήταν δημοσιογράφος της New York Daily News, και ήταν ο πρώτος που είχε γράψει για το αποτυχημένο σχέδιο της Αλ Κάιντα να βομβαρδίσει τις σήραγγες της Νέας Υόρκης το 2006.

Σύμφωνα με την εκδοτική εταιρεία Simon & Schuster, ο Meek επί πέντε χρόνια ερευνούσε τον ύποπτο θάνατο του στρατιώτη David Sharrett το 2008 στο Ιράκ. Τα ευρήματά του φέρεται να βοήθησαν να αναγκαστεί ο στρατός να παραδεχτεί ότι ο Sharrett σκοτώθηκε από τον ίδιο του τον διοικητή.

Από το 2011, υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος και ερευνητής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην επιτροπή, έπαιξε ρόλο σε σημαντικές έρευνες για μεγάλες τρομοκρατικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Αργότερα, στο ABC, ο Meek έλαβε το 2017 ένα βραβείο Emmy για την εξαιρετική κάλυψη των ειδικών εκδηλώσεων του ABC News για τους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο Pulse.

Πιο πρόσφατα, το επίμονο ρεπορτάζ του σχετικά με τη συγκάλυψη του 2017 από το Πεντάγωνο των θανάτων Αμερικανών στρατιωτών στον Νίγηρα αποτέλεσε τη βάση για το ντοκιμαντέρ 3212 Un-redacted, που προτάθηκε για Emmy στο Hulu.

Ο Meek ήταν επίσης σεναριογράφος και αφηγητής της ταινίας.

Τι είπε ο δικηγόρος του
Όταν το Rolling Stone έβγαλε την είδηση της επιδρομής του FBI τον Οκτώβριο του 2022, ο δικηγόρος του Meek, Eugene Gorokhov, δήλωσε ότι αν οι ομοσπονδιακοί βρήκαν «απόρρητα έγγραφα» στις συσκευές του, αυτό οφείλεται στη δουλειά του και τις διαρκείς έρευνες που έκανε για αμφιλεγόμενα πρόσωπα και διάφορα γεγονότα.

«Αν υπάρχουν τέτοια έγγραφα, είναι μέσα στο πλαίσιο της μακράς καριέρας του ως ερευνητής δημοσιογράφος», δήλωσε ο Gorokhov.

Οι υπάλληλοι του ABC News δήλωσαν στο πρακτορείο ότι ο Meek παραιτήθηκε αμέσως μετά έρευνα του FBI στο σπίτι του και «εξαφανίστηκε από προσώπου γης».

Οι γείτονες στην πολυτελή πολυκατοικία του στο Άρλινγκτον ανέφεραν επίσης ότι δεν τον είχαν δει για αρκετούς μήνες και ότι το ρετιρέ του φαινόταν άδειο.

Η τελευταία ανάρτηση του Meek στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -μια μονολεκτική απάντηση σε ένα σχόλιο για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία- κοινοποιήθηκε στις 27 Απριλίου, την ίδια ημέρα με την επιδρομή στο σπίτι του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης