Ρωσία: Αμερικάνικο όπλο έριξε το ελικόπτερο;

Που βρήκαν όπλο και κατάφεραν να ρίξουν το ρωσικό ελικόπτερο οι τζιχαντιστές; Είναι πολύ πιθανή μια διπλωματική διένεξη μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον γιατί υπάρχει η πιθανότητα το ρωσικό ελικόπτερο να καταρρίφθηκε από κάποια από τις μετριοπαθείς ισλαμικές ανταρτικές οργανώσεις που εξοπλίζονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Οι ΗΠΑ έχουν εξοπλίσει κάποιες από τις οργανώσεις αυτές με αντιαρματικούς πυραύλους TOW, ικανούς να πλήξουν αργά ελικόπτερα εν πτήσει, όπως είναι το Mi-8. Στο Χαλέπι, 40 χλμ. ΒΑ από το σημείο της συντριβής, ανταρτικές δυνάμεις πολιορκούνται από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας, που υποστηρίζεται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία.

Το μεταγωγικό ελικόπτερο του ρωσικού στρατού που επέστρεφε από ανθρωπιστική επιχείρηση στο Χαλέπι της Συρίας και το κατέρριψαν μαχητές ανταρτικής οργάνωσης, προκαλώντας τον θάνατο των πέντε μελών του πληρώματος.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή απώλεια του ρωσικού εκστρατευτικού σώματος στη Συρία, μετά την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων με στόχο τη στήριξη του καθεστώτος του προέδρου Ασαντ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης