Πολλοί οι 14 νεκροί από το σαρωτικό το πέρασμα του κυκλώνα Μιτσάουνγκ από την Ινδία

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τσενάι, στην νοτιοανατολική Ινδία, και στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού στο οποίο βρίσκεται, από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που άρχισαν τη Δευτέρα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι και εργοστάσια κλειστά στην πόλη αυτή, κόμβο που φιλοξενεί μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες ηλεκτρονικών και αυτοκινήτων, περίπου τέσσερις ημέρες αφού ο κυκλώνας Μιτσάουνγκ σάρωσε τις ακτές της.

Σύμφωνα με τις αρχές, κάποιες περιοχές χαμηλού υψομέτρου του κρατιδίου εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εθελοντές μεταφέρουν τρόφιμα και άλλες προμήθειες στους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τα νερά στα σπίτια τους σε φτωχές συνοικίες και άλλες περιοχές.

Η ευρύτερη περιοχή της Τσενάι φιλοξενεί εγκαταστάσεις των ινδικών μονάδων διαφόρων παγκόσμιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai Motor, Daimler και των παρόχων Foxconn και Pegatron της Apple.

Ενώ πολλές από αυτές, συμπεριλαμβανομένων των ταϊβανέζικων Pegatron και Foxconn, επαναλειτούργησαν μέσα σε διάστημα μιας μέρας ή δύο μετά την έλευση του κυκλώνα, κάποια εργοστάσια του ομίλου TVS που βρίσκονται στις χειρότερα πληγείσες περιοχές δεν έχουν ανοίξει ακόμη, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας.

Πάροχοι υπηρεσιών πληροφορικής στην Τσενάι ανακοίνωσαν εργασία από το σπίτι για αυτήν την εβδομάδα, ενώ σχολεία και κολέγια έκλεισαν. Κάποια σχολεία και κολέγια μετατράπηκαν σε προσωρινά καταφύγια.

Οι πλημμύρες αυτήν την εβδομάδα στην Τσενάι ξύπνησαν μνήμες των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν αυτές που είχαν σαρώσει την πόλη πριν από 8 χρόνια, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 290 ανθρώπους.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, που βρίσκεται βορειότερα και όπου ενέσκηψε αρχικά την Τρίτη το απόγευμα ο κυκλώνας, η ζημιά που προκλήθηκε είναι σχετικά περιορισμένη. Δρόμοι υπέστησαν ζημιές και δέντρα ξεριζώθηκαν από τα μεγάλα κύματα στις ακτές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης