Ποια ονομάτα συζητούνται για Υπουργοί

κυπρος. υπουργοι,

Σήμερα το πρωί θα βρει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σε εγρήγορση για τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος. Στόχος είναι η ανακοίνωση των ονομάτων το συντομότερο δυνατό για να μπεί σε τροχιά υλοποίησης η στρατηγική που έχει ήδη χαραχθεί για την οικονομία και το μνημόνιο το κυπριακό και το φυσικό αέριο.

Ο κ. Αναστασιάδης θα χτυπήσει σήμερα την πόρτα της ΕΔΕΚ παρά την δήλωση των σοσιαλδημοκρατών ότι θα είναι αντιπολίτευση. Ο νέος Πρόεδρος θέλει να μετουσιώσει την υπόσχεσή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή σε αυτή όχι μόνο του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ που τον στήριξαν στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά και άλλων πολιτικών δυνάμεων. Το ραντεβού με την ΕΔΕΚ δεν έχει καθορισθεί, αναμένεται όμως να καθορισθεί αύριο το πρωί.

Οι πληροφορίες της newsit.com.cy επιμένουν ότι μεταξύ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ δεν έχει κατανεμηθεί ακόμη ούτε αριθμός Υπουργείων. Αυτό θα γίνει επίσης σήμερα, αφού αναμένεται να υπάρξει συνάντηση ή επικοινωνία των κομματικών επιτελείων των δύο πλευρών. Στον ΔΗΣΥ πάντως θεωρείται βέβαιη η υπουργοποίηση των Γιαννάκη Κασουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών, Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Μιχάλη Σαρρή, στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Οι ρόλοι των Τάσου Μητσόπουλου, εκπροσώπου του Επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη και Χάρη Γεωργιάδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Γεωργιάδης έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στον ΔΗΣΥ και να αναλάβει κομματικό ρόλο στην μετά-Αναστασιάδη πορεία στον Συναγερμό, καθώς οι εσωκομματικές εκλογές δεν πρόκειται να αργήσουν.

Στο ΔΗΚΟ κάνουν τις δικές τους διαβουλεύσεις για τα άτομα που θα πλαισιώσουν τον νέο Πρόεδρο. Σίγουρα δεν θα υπουργοποιηθεί ο Άγγελος Βότσης, ο οποίος παραμένει στα έδρανα της Βουλής και το ξεκαθάρισε ο ίδιος σε τηλεοπτικό πάνελ. Επίσης  συζυτούνται και τα ονόματα του πρώην υπουργού Στλέλιου Κοιλιάρη, του Φώτη Φωτίου και του Κυριάκου Κενεβέζου.

Εκκρεμεί εξάλλου το θέμα των Υφυπουργείων, αφού για να δημιουργηθούν αυτά θα πρέπει να κατατεθούν τα νομοσχέδια στη Βουλή και να εγκριθούν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις. Σίγουρο θεωρείται το Υφυπουργείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων κάτι σαν μετεξέλιξη της Γραμματείας της Προεδρίας της ΕΕ, με προσωπικό του Γραφείου Προγραμματισμού.

Πηγη :  newsit.com.cy

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης