Περίπου 3.000 Ευρωπαίοι έχουν συστρατευτεί με τους τζιχαντιστές - Απειλείται η ζωή Γερμανού όμηρου

H Ευρώπη καταγράφει πόσοι υπηκόοοι της έχουν μεταβεί στην Συρία και ενισχύουν τους τζιχαντιστές. Υπολογίζονται λοιπόν σε 3.000 μαχητές από ευρωπαϊκές χώρες, με το συνολικό αριθμό όσων έχουν πάει σε Συρία και Ιράκ από κάθε άλλη χώρα της υφηλίου να υπολογίζεται κατά ορισμένους ακόμη και σε 12.000.

Συγκεκριμένα οι εκτιμήσεις σε μελέτη του Ινστιτούτου Σουφάν, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που υπολογίζει σε 12.000 τους μαχητές από συνολικά 81 ξένες χώρες που έχουν πάει να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία. 

Εξ αυτών, το ένα τέταρτο θεωρείται ότι προέρχεται από τη Δύση: Αρκετοί από τη Γαλλία («πάνω από 700») και τη Βρετανία (400), αλλά και από τη Γερμανία (270) και την Αυστραλία (250) και σχετικά λιγότεροι από τον Καναδά (30) και τις ΗΠΑ(70). 

Από τη Ρωσία υπολογίζεται ότι προέρχονται 800 μαχητές, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός προέρχεται από χώρες της περιοχής. Οι εκτιμήσεις θεωρούνται αβέβαιες, με τους πραγματικούς αριθμούς να είναι υψηλότεροι -όπως για παράδειγμα αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η γερμανική υπηρεσία BfV υπολογίζει ότι στο ενδιάμεσο από τη μελέτη του Ινστιτούτου Σουφάν, ο αριθμός των μαχητών από τη Γερμανία έχει ανέλθει ενδεχομένως και σε 450.

* Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ των Φιλιππίνων, η οποία παλαιότερα ισχυριζόταν ότι διαθέτει στενούς δεσμούς με την Αλ Κάιντα, έχει απειλήσει να σκοτώσει έναν από τους δύο γερμανούς που κρατά ομήρους από τις 10 Οκτωβρίου του 2013 σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης