Πήραν η μια το παιδί της άλλης μετά τη γέννα

Επί 10 χρόνια κάθε μάνα είχε το παιδί της άλλης από λάθος των γιατρών. Το θέμα έφτασε στα δικαστήρια όπου δύο οικογένειες των οποίων τα μωρά ανταλλάχθηκαν κατά λάθος σε ένα μαιευτήριο στη γαλλική Ριβιέρα πριν από 20 χρόνια αποζημιώθηκαν με 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο μητέρες είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους τότε σχετικά με το αν τους είχαν δοθεί τα σωστά μωρά μετά τη γέννα, αλλά δεν είχαν εισακουστεί.

Το λάθος ανακαλύφθηκε όταν τα κορίτσια έγιναν δέκα χρόνων. Οι οικογένειες συναντήθηκαν τότε σε κλίμα έντονης αμηχανίας

«Ήταν πολύ ενοχλητική στιγμή» είπε η Μανόν Σερανό, ένα από τα κορίτσια, ενήλικη πια, σε ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Έρχεσαι αντιμέτωπη με μία γυναίκα που είναι η βιολογική σου μητέρα αλλά είναι ξένη προς εσένα» προσέθεσε. Αν και η αποζημίωση που ορίστηκε για τις δύο οικογένειες είναι πολύ χαμηλότερη των 12 εκατομμυρίων ευρώ που αυτές ζητούσαν, πρόκειται για ιδιαιτέρως υψηλό ποσό για γαλλικό δικαστήριο.

Το δικαστήριο όρισε αποζημίωση 400.000 ευρώ σε καθένα από τα κορίτσια, 300.000 ευρώ σε καθέναν από τους τρεις γονείς και από 60.000 ευρώ σε τρία αδέλφια, σύνολο 1.88 εκ. ευρώ.

Δεν έγινε γνωστό αν τα κορίτσια άλλαξαν τελικά οικογένειες...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης