Ο Μπέπε Γκρίλο κατεδαφίζει και ξεγυμνώνει το φθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ιταλίας

Ο Μπέπε Γκρίλο αδειάζει το πολιτικό σύστημα της Ιταλίας και γρονθοκοπεί τον καθωσπρεπισμό. Με το γνωστό του ύφος και μέσα από τις σελίδες του μπλογκ που μετουσιώθηκε στο Κίνημα 5 Αστέρων για να τραντάξει την ιταλική πολιτική σκηνή, ο Μπέπε Γκρίλο κλείνει με φόρα την «πόρτα» στον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς (ούτε και καμία άλλη).

«Είναι ένας νεκρός που μιλά», λέει ο Γκρίλο -παραθέτοντας το... κατάλληλο φωτομοντάζ- και ζητά την παραίτηση Μπερσάνι.

«Να έρθει να μου τα πει στη Βουλή. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του» απαντά ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ποιοί ψηφίζουν Μπέπε Γκρίλο; Οι οπαδοί του Μπέπε Γκρίλο δεν πιστεύουν σε τίποτα, και σε κανέναν. Το δείχνουν οι ποιοτικές έρευνες του προφίλ των ψηφοφόρων του Κινήματος 5 Αστέρων, που έκανε την έκπληξη σε αυτές τις εκλογές, στην Ιταλία. Ο λαϊκιστής πρώην τηλε-σταρ κωμικός βρίζει τους πάντες, δεν συνεργάζεται με κανέναν και ψαρεύει ψήφους από κάθε αγανακτισμένο.

«Είναι ένα κίνημα διαμαρτυρίας, εχθρικό στις κλασικές αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, που δύσκολα ταξινομείται στο ιδεολογικό φάσμα Αριστεράς - Δεξιάς.
Οφείλει την επιτυχία του στην αποστροφή που νιώθουν πολλοί πολίτες για μια πολιτική τάξη που εμπλέκεται πολύ συχνά σε σκάνδαλα διαφθοράς. Το ίδρυσε ένας πρώην κωμικός, που ασκεί ηγεμονία με ένα αυταρχικό στιλ. Το κίνημά του μεγάλωσε στις πλατείες των πόλεων και στο Ινερνετ και θα φέρει στη Βουλή πολύ κόσμο που δεν θα έχει καμμία πολιτική εμπειρία», λέει στην εφημερίδα ΒΗΜΑ ο Φραντσέσκο Τσουκίνι, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης