Ο Ασάνζ θα απολογηθεί στην πρεσβεία στους Σουηδούς εισαγγελείς

Από τον φόβο να ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ το αδίκημα οι Σουηδικές αρχές δέχτηκαν 4 χρόνια μετά ο Τζούλιαν Ασάνζ να καταθέσει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για τις εις βάρος του κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών. Σουηδού εισαγγελείς σπεύδουν στο Λονδίνο για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις σουηδικές αρχές και βάσει των όρων του εντάλματος, ο Ασάνζ δεν μπορεί να βγει από την πρεσβεία χωρίς να κινδυνεύει να συλληφθεί από τη βρετανική αστυνομία και να εκδοθεί στη Σουηδία.

Ο Ασάνζ φοβάται ότι αν βρεθεί στη Σουηδία, η Στοκχόλμη θα τον εκδώσει στις ΗΠΑ όπου θα δικαστεί για τον ρόλο του στη δημοσίευση από τον ιστότοπο WikiLeaks 250.000 διπλωματικών εγγράφων και 500.000 διαβαθμισμένων στρατιωτικών εκθέσεων.

Ο Περ Σάμιουελσον, δικηγόρος του Ασάνζ, καλωσόρισε την κίνηση των Σουηδών. «Είναι κάτι το οποίο είχαμε ζητήσει εδώ και τέσσερα χρόνια», ανέφερε στο πρακτορείο Associated Press.

Το αδίκημα μπορεί να παραγραφεί τον ερχόμενο Αύγουστο, όπως εξήγησε η επικεφαλής της δικαστικής έρευνας, εισαγγελέας Μαριάν Νι, συνεπώς δεν αποκλείεται αυτή η εξέλιξη απλώς να επιφέρει άσκηση τελικής δίωξης στον Ασάνζ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης