Οι ιταλοί θέλουν ευρώ και όχι λιρέτα

λιρέτες

Οι Ιταλοί δεν επιθυμούν επιστροφή στην λιρέτα. Τρεις στους τέσσερις είναι υπέρ του ευρώ. Αυτό σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη το διήμερο 6-7 Μαρτίου από την δημοσκοπική εταιρεία ΙSPO και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Corriere della Sera».

Το 74% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και μόλις το 16% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στην ιταλική λιρέτα. Επίσης το 70% εκφράζει την αντίθεση του στη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι της Ιταλίας στην Ευρωζώνη, με το υπόλοιπο 30% να δηλώνει πως θα ήταν καλό ή αρκετά καλό να γίνει το σχετικό δημοψήφισμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 73% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ψηφοφόροι του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο δεν επιθυμεί την επιστροφή στη λιρέτα ενώ το 65% τάσσεται κατά ενός δημοψηφίσματος με το ερώτημα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη.
Ακόμα και στην αντιευρωπαϊκή Λέγκα του Βορρά, η οποία συμμαχεί με την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μόλις το 25% των ψηφοφόρων της τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη λιρέτα ενώ το 44% τάσσεται υπέρ του σχετικού δημοψηφίσματος.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης