Οι ΗΠΑ έχουν εξαγριωθεί με τον Σνόουντεν

Πρωτοφανές! Προσγείωσαν αεροσκάφος με Πρόεδρο χώρας γιατί υποψιάστηκαν ότι ήταν σε αυτό ο Σνόουντεν - ο 29χρονος που αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις της NSA. 

Το αεροσκάφος με τον Πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες και κυβερνητικά στελέχη αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Βιέννη επειδή η Γαλλία και η Πορτογαλία αρνήθηκαν να παραχωρήσουν άδεια διέλευσης εξαιτίας των πληροφοριών ότι σε αυτό βρισκόταν ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ, πρώην σύμβουλος της NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) Εντουαρντ Σνόουντεν. 

Το αεροσκάφος με προορισμό την πρωτεύουσα της Βολιβίας απογειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης από τη Μόσχα, όπου ο Μοράλες είχε συνάντηση με τον ρώσο Πρόεδρο Πούτιν στο Κρεμλίνο, στο πλαίσιο Συνόδου Κορυφής χωρών που εξάγουν αέριο.

«Αρχικά είπαν ότι η απαγόρευση οφειλόταν σε τεχνικά ζητήματα, αλλά στη συνέχεια ενημερωθήκαμε από τις Αρχές ότι υπήρχαν υποψίες πως ο κύριος Σνόουντεν είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας Νταβίντ Τσοκουεουάνκα. 

«Δεν γνωρίζουμε ποιος εφηύρε αυτό το ψέμα» πρόσθεσε ο βολιβιανός υπουργός και εξέφρασε τη «θέληση της κυβέρνησής του να καταγγείλει στην διεθνή κοινότητα αυτή την άδικη συμπεριφορά».

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ότι ήταν πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο χορήγησης ασύλου στον Σνόουντεν. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης