ΝΑΤΟ: Αποκλείει την ένταξη «χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο» η Μπέρμποκ

«Ναι μεν αλλά..» από την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, αναφορικά με την ένταξη νέων χωρών στο ΝΑΤΟ, καθώς δήλωσε πως «η πόρτα παραμένει ανοιχτή σε νέα μέλη, αλλά στη συμμαχία δεν μπορεί να ενταχθεί μια χώρα που βρίσκεται στη μέση ενός πολέμου».

«Η πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ παραμένει σε ισχύ, όμως ταυτόχρονα είναι σαφές πως δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για ένταξη νέων μελών τα οποία βρίσκονται στη μέση ενός πολέμου», δήλωσε η Μπέρμποκ στους δημοσιογράφους σε συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο.

Μπορεί βέβαια η κ. Μπέρμποκ να μην κατονόμασε την Ουκρανία, αλλά ουσιαστικά την «φωτογράφισε». Άλλωστε ο πρόεδρος Ζελένσκι, ζητεί επιτακτικά την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε από την πλευρά του κατά την ίδια συνάντηση στη Νορβηγία πως πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα στην Ουκρανία αναφορικά με την επιδίωξή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε επίσης σήμερα πως το ΝΑΤΟ χρειάζεται να σκεφτεί τι είδους εγγυήσεις ασφαλείας μπορεί να δώσει στην Ουκρανία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης