Νέα Υόρκη: Συνελήφθη o Κινέζος μεγιστάνας Guo Wengui για απάτη 1 δισ. δολαρίων

Συνελήφθη στη Νέα Υόρκη ο Κινέζος αυτοεξόριστος πρώην δισεκατομμυριούχος, Guo Wengui, για κάτι που το υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλεσε “συνωμοσία απάτης” άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και αφορά την εξαπάτηση διαδικτυακών ακολούθων με υποσχέσεις για μεγάλες αποδόσεις επενδύσεων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε σχετική καταγγελία εναντίον του Guo και του συγκατηγορουμένου του στην ποινική υπόθεση, χρηματοοικονομικού συμβούλου, William Je. Μεταξύ των 12 κατηγοριών που αντιμετωπίζουν, είναι απάτη κατά συρροή, ξέπλυμα χρήματος και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ο Guo φέρεται να χρησιμοποίησε χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω της εταιρείας του GTV Media και άλλων, προκειμένου να αγοράσει μια τεράστια έπαυλη στο New Jersey, ένα γιοτ 37 εκατομμυρίων δολαρίων, μια Ferrari 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τον γιο του, ένα πιάνο αξίας 140.000 δολαρίων και δύο στρώματα των 36.000 δολαρίων.

Ακόμη, οι εισαγγελείς κατέσχεσαν περισσότερα από 650 εκατομμύρια δολάρια από 21 διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία που περιελάμβαναν ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο.

Ενώ ο Guo ήταν υπό κράτηση, πυρκαγιά ξέσπασε καθώς πράκτορες του FBI έκαναν έρευνα σε διαμέρισμα ρετιρέ στο Μανχάταν που ανήκει στον Guo την Τετάρτη, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Οι πράκτορες παρατήρησαν καπνό να προέρχεται από ένα φωτιστικό και κάλεσαν το 911.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης έσβησε τη φωτιά, τα αίτια της οποίας διερευνώνται από κλιμάκιο βομβιστών.

Σημειώνεται ότι ο Guo, γνωστός και ως Miles Kwok, είναι συνεργάτης του πρώην συμβούλου του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Στηβ Μπάνον.

Ο Μπάνον, ενώ εργαζόταν με τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, είχε «κανονίσει ο Guo και οι δικοί του, να διαδώσουν γελοία βίντεο και φωτογραφίες από ένα λάπτοπ που ανήκει στον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν», αναφέρουν μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης