Μια νεα Δεξιά γεννιέται σε όλη την Ευρώπη εξ αιτίας του κύματος των μεταναστών

Μια νέα συντηρητική παράταξη γεννιέται στη Γερμανία και - προφανώς - σύντομα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι μια Νέα Δεξιά που βγαίνει από το αστικό κέντρο της κοινωνίας και περιλαμβάνει διανοουμένους με συντηρητικές αξίες, ευσεβείς χριστιανούς και πολίτες που έχουν θυμώσει με την πολιτική τάξη, την ελίτ, το σύστημα.

Ειδικά στη Γερμανία, οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι η καγκελάριος Μέρκελ, «πρόδωσε τον λαό» αποδεχόμενη 1.000.000 πρόσφυγες, μουσουλμάνους από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Το νέο κίνημα προσελκύει επίσης ανθρώπους που θα μπορούσαν αλλιώς να περιγραφούν ως συμπαθούντες της Αριστεράς: θαυμαστές του Πούτιν, ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποίησης και ριζοσπαστικούς ειρηνιστές.Τέτοιους βρίσκουμε πλέον και στην Ελλάδα.

Μιλάμε λοιπόν για Κινήσεις που ενώ στο παρελθόν δενανήκαν στο ίδιο στρατόπεδο, τώρα έχουν διαμορφώσει μαζί ένα ενιαίο κίνημα διαμαρτυρίας, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εκφραστεί πολιτικά.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που στην απέναντι πλευρά, δεκάδες χιλιάδες εθελοντές προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες.

Για όλα αυτά υπάρχει έρευνα του ινστιτούτου TNS Forschung, όπου το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο μεγάλος αριθμός των προσφύγων που έρχονται σήμερα στη Γερμανία θα οδηγήσει σε «μόνιμες αλλαγές» στη χώρα.

Το 54% είπε ότι ο κίνδυνος της τρομοκρατίας είναι υψηλότερος λόγω της εισροής των προσφύγων και το 51% πιστεύει ότι τα ποσοστά της εγκληματικότητας θα αυξηθούν. Το 41% ανησυχεί ότι θα αυξηθεί και η ανεργία.

Στο παρελθόν η γερμανική Ακροδεξιά είχε οπαδούς στον περιθωριακό υπόκοσμο. Νεαρούς εξτρεμιστές με ποινικό μητρώο, ξυρισμένα κεφάλια, μαύρα δερμάτινα μπουφάν και μπότες. Τώρα αυτό έχει αλλάξει εκ θεμελίων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης