Με κακούργημα σε δίκη παραπέμπεται ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμπεται σε δίκη, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου Ρίκκος Ερωτοκρίτου, κατηγορούμενος για δωροληψία. Η απόφαση έχει ληφθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος θα πρέπει να επιλέξει ιδιώτη δικηγόρο για να παρουσιαστεί εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής στο δικαστήριο, αφού όλα τα μέλη της Νομικής Υπηρεσίας του κράτους είναι υφιστάμενοι του κ. Ερωτοκρίτου.

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια, καθώς ο κ. Ερωτοκρίτου πήγε πριν από λίγο στο αρχηγείο αστυνομίας και δίνει κατάθεση εναντίον του γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη στον οποίο αποδίδει τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε υπόθεση που αφορά Ρωσική εταιρεία με τεράστια κεφάλαια (300 εκ ευρώ). Ο κ. Ερωτοκρίτου υποστηρίζει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δεν προχώρησε σε ποινικές διώξεις όταν διαπιστώθηκε παράνομη παρέμβαση στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, με σκοπό να ευνοήσει το ένα από τα δύο αντίδικα μέρη. Αντίδικοι σε αυτή την υπόθεση είναι δύο Ρώσοι (αδέφια) και η ετεροθαλής αδελφή τους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αρνήθηκε να υλοποιήσει πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για διορισμό ποινικών ανακριτών ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Οι σχέσεις Προέδρου και Γενικού Εισαγγελέα βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από την ανάληψη των καθηκόντων τους, με ανταλλαγή επιστολών που περιέχουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας καθώς τη μία πλευρά στη διαμάχη για τη ρωσική εταιρεία εκπροσωπούσε η κόρη της που είναι δικηγόρος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Κυπριακό Σύνταγμα δεν προβλέπει διαδικασία παύσης του Γενικού ή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα εκτός αν καταδικαστούν από ποινικό δικαστήριο για αδικήματα διαφθοράς και ηθικής αισχρότητας. Ως εκ τούτου ο κ. Ερωτοκρίτου παραμένει στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα παρά το ότι σύντομα θα δικαστεί από κακουργιοδικείο. Ο ίδιος αρνήθηκε να παραιτηθεί δηλώνοντας πως είναι θύμα συνωμοσίας γιατί συγκρούστηκε με το κοινωνικοοικονομικό καταστημένο στο οποίο ενέταξε και τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης