Μετά τις ΗΠΑ και η ΕΕ ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει τη λύση δύο κρατών-Απάντηση σε Ιρλανδία, Ισπανία και Νορβηγία για το «παλαιστινιακό κράτος»

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ ξεκαθαρίζουν ότι παραμένουν σθεναροί υποστηρικτές της λύσης δύο κρατών όσον αφορά στο παλαιστινιακό ζήτημα.«Στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, θα εργαστώ αδιάκοπα με όλα τα κράτη μέλη για την προώθηση μιας κοινής θέσης της ΕΕ που θα βασίζεται στη λύση των δύο κρατών», σημειώνει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σε ανάρτησή του στο Χ.

Ο ίδιος αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση δύο κρατών μελών της ΕΕ -της Ιρλανδίας και της Ισπανίας- και της Νορβηγίας σχετικά με την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων και όχι με μονομερή αναγνώριση, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος είναι σθεναρός υποστηρικτής της λύσης δύο κρατών και ήταν σε όλη του τη σταδιοδρομία», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Πιστεύει ότι ένα παλαιστινιακό κράτος θα πρέπει γίνει πραγματικότητα μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών, όχι μέσω μονομερούς αναγνώρισης» πρόσθεσε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης