Μειώθηκε ο αριθμός των Γάλλων που φεύγουν από τη χώρα τους για να ενταχθούν στο Ι.Κ.

Δραστική μείωση σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζει ο αριθμός των Γάλλων που φεύγουν από την πατρίδα τους για να γίνουν μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στη σειρά στρατιωτικών ηττών των τζιχαντιστών.

Η Γαλλία, η χώρα με τους περισσότερους μουσουλμάνους στην Ευρώπη, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στρατολόγησης για επίδοξα μέλη του Ι.Κ.: εκατοντάδες άνθρωποι έχουν φύγει για το Ιράκ και τη Συρία αφότου οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις των εδαφών των δύο κρατών.

Απευθυνόμενος προς στελέχη των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας στο υπουργείο του, ο Καζνέβ υπογράμμισε ότι μόλις 18 Γάλλοι ταξίδεψαν προς τη Μέση Ανατολή τους πρώτους έξι μήνες της τρέχουσας χρονιάς, από 69 το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Η μείωση αυτή, όπως ανέφερε ο Γάλλος ΥΠΕΣ, εξηγείται από τις πρόσφατες ήττες του Ι.Κ. επί του πεδίου, αλλά και το γεγονός ότι «οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες έχουν ενταθεί» στη χώρα του.

Σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, 698 Γάλλοι βρίσκονται ακόμη στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων 275 γυναικών και 17 ανηλίκων.

Πάνω από 900 πρόσωπα στη Γαλλία έχει καταγραφεί ότι είτε αποπειράθηκαν να πάνε στα εδάφη του Ι.Κ., είτε εξέφρασαν την επιθυμία να το κάνουν, κατά τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης