Μάρτιν Σουλτς: Λάθος η λιτότητα αλλά η Γερμανία έχει μόνο μια ψήφο - Τι κάνουν οι υπόλοιποι;

Βαθύ έλλειμμα δημοκρατίας και λάθος πολιτική λιτότητας βλέπει ο κ. Μ. Σουλτς, πρόσδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Σουλτς πάντως είπε ότι «δεν μπορεί να κατηγορήσει την Άγγελα Μέρκελ ότι αποφασίζει μόνη, ενώ υπάρχουν 26 ακόμη ηγέτες γύρω από το τραπέζι «στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ότι η Γερμανία «δεν έχει παρά μια ψήφο».

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό σχέδιο στο σύνολό του (δηλαδή την λιτότητα), ενόψει των ευρωεκλογών του 2014, ο Σουλτς λέει ότι «καταλαβαίνει τον κόσμο που είναι απογοητευμένος» και θεωρεί ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε μια αξιοθρήνητη κατάσταση».

"Πρέπει να πάμε να βρούμε τους πολίτες εκεί όπου βρίσκονται. Και βρίσκονται σήμερα σε μια κατάσταση σκεπτικισμού που είναι κατανοητός: είναι η αναποτελεσματικότητα της ΕΕ, η έλλειψη διαφάνειας στις αποφάσεις, μια τρόικα που επιβάλλει μέτρα στις χώρες», τονίζει.

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ποιά είναι η δημοκρατική της ευθύνη; το ΔΤΝ, ποιά είναι η δημοκρατική του ευθύνη; Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πλέον τη λειτουργία της ΕΕ», επισημαίνει ο Σουλτς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης