Κάιρο: Ισχυρή έκρηξη έξω από το ιταλικό προξενείο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το ιταλικό προξενείο στο κέντρο του Καΐρου, όπως δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκάλεσε την έκρηξη. Το προξενείο ήταν κλειστό την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, περίπου στις 06:30 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας). Όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό πρακτορείο, από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτήριο, καθώς και τρεις περαστικοί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MENA, στο κτ΄ξριο έχουν σημειωθεί σημαντικές υλικές ζημιές. Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό το 2013, οι επιθέσεις τζιχαντιστών στην Αίγυπτο με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας έχουν αυξηθεί. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αναλαμβάνουν οργανώσεις που λένε ότι δρουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι από τις αιγυπτιακές αρχές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης