Η Google προχωρά σε εξαγορά ρεκόρ εταιρείας κυβερνοασφάλειας έναντι 23 δισ. δολαρίων

Η Google βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την απόκτηση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις που εξελίσσονται ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η Wiz ιδρύθηκε το 2020 και έχει αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ασάφ Ράπαπορτ και πριν από δύο μήνες η εταιρεία είχε καταφέρει να αποκτήσει μια αποτίμηση στην αγορά ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Wiz αναπτύσσει τεχνολογίας ασφαλείας με ειδίκευση στον τομέα των υπολογιστικών νεφών (cloud computing) που αποτελεί πλέον κρίσιμο τομέα της λειτουργίας των μεγάλων κυρίως εταιρειών αλλά και γενικότερα για τη λειτουργία του κυβερνοχώρου ακόμη και στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε απλούς χρήστες.

Οι έλεγχοι

Εάν ολοκληρωθεί, η συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει μέχρι σήμερα Google. Θα υπογραμμίσει επίσης ένα σαφές και συνεχές στοίχημα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε μια εποχή που τα ηλεκτρονικά συστήματα τόσο σε κρατικό επίπεδο όσο και σε αυτό μεγάλων οργανισμών κάθε είδους δοκιμάζονται καθημερινά από κάθε είδους κυβερνοεπιθέσεις.

Η Google έχει πραγματοποιήσει μεγάλες εξαγορές στο παρελθόν. Ο γιγάντας διαδικτυακών εξαγόρασε την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant για 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από δύο χρόνια. Αλλά η εταιρεία αντιμετωπίζει συνεχείς ελέγχους για τυχόν παραβάσεις στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία και άλλες ρυθμίσεις προστασίας των καταναλωτών σε ΗΠΑ και Ευρώπης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει μηνύσει την Google δύο φορές για λόγους αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Ωστόσο οι αναφερόμενες συνομιλίες της με τη Wiz υποδηλώνουν ότι η εταιρεία ξεδιπλώνει ένα ευρύ σχέδιο για σημαντικές συγχωνεύσεις και εξαγορές παρά τις ανησυχίες στον τομέα του ανταγωνισμού. Η Google βρισκόταν σε συζητήσεις για την απόκτηση του κατασκευαστή λογισμικού πωλήσεων Hubspot, ανέφερε προηγουμένως το CNBC, αλλά η επιδίωξή της φέρεται να έχει υποχωρήσει αν δεν έχει εγκαταλειφθεί.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης