ΗΠΑ: Τρεις στους πέντε Αμερικανούς δεν θέλουν να ξαναδούν τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Σχεδόν το 60% των Αμερικανών αποδοκιμάζει την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2024 σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ.

«Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο πολιτικό πεδίο της μάχης έχει προξενήσει ποικίλες αντιδράσεις. Σχεδόν το 60% των Αμερικανών λένε ότι δεν θέλουν να τον ξαναδούν στο Οβάλ Γραφείο, αλλά σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι πιθανό», είπε ο πανεπιστημιακός αναλυτής Τιμ Μαλόι.

Το 57% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πρόθεση του κ. Τραμπ να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος είναι «κάτι κακό». Την ίδια ώρα, το 34% των ερωτηθέντων θεώρησε «καλή» την απόφαση του πρώην προέδρου και το 10% δυσκολεύτηκε να απαντήσει.

Ένα σημαντικό ποσοστό 27% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων δεν θεωρούν καλή μια υποψηφιότητα Τραμπ.

Το 18% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι η νίκη του κ. Τραμπ στις προεδρικές εκλογές είναι «πολύ πιθανή», το 31% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε μια τέτοια πιθανότητα, το 23% των συμμετεχόντων στην έρευνα σημείωσε ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα «δεν είναι πολύ πιθανό».

Ένας στους τέσσερις (25%) ερωτηθέντες είπε ότι ο κ. Τραμπ «μάλλον δεν θα κερδίσει» τις εκλογές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι φαίνονται διχασμένοι μεταξύ του κ. Τραμπ και του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις. Συγκεκριμένα το 44% θέλει τον τέως πρόεδρο να πάρει το χρίσμα του κόμματος, άλλο 44% προτιμά τον κ. ΝτεΣάντις και 11% δεν παίρνει ακόμη θέση.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης