ΗΠΑ: Οι πλούσιοι θα πληρώσουν κάτι παραπάνω προς όφελος όλων

 Νίκη Ομπάμα στο οικονομικά των ΗΠΑ. Η Γερουσία ενέκρινε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, με συντριπτική πλειοψηφία 89-8 ψήφων, τη συμβιβαστική συμφωνία για τη ρύθμιση με την οποία αποτρέπονται οι χειρότερες συνέπειες του υφεσιογόνου μείγματος αυξήσεων φόρων και περικοπών δημοσίων δαπανών, που απειλούσε την εύθραυστη αμερικανική οικονομία.

Η συμφωνία, που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων για τους πλουσιότερους Αμερικανούς, ήρθε λίγες ώρες μετά το συμβιβασμό που πέτυχε ο Λευκός Οίκος με τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε τη συμφωνία «σωστή πράξη για τη χώρα» και μίλησε για μία «ισορροπημένη προσέγγιση» μείωσης του αμερικανικού ελλείμματος, «επενδύοντας στη μεσαία τάξη» και ζητώντας παράλληλα από τους πλουσιότερους «να πληρώσουν κάτι παραπάνω».

Βάσει της συμφωνίας, οι φόροι θα παραμείνουν σταθεροί για τη μεσαία τάξη και θα αυξηθούν για ατομικά εισοδήματα άνω των 400.000 δολαρίων, ή 450.000 για οικογενειακά εισοδήματα. Τα ποσά αυτά είναι μεγαλύτερα από εκείνα για τα οποία έκανε λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεκλογική του εκστρατεία, όμως αυτό ήταν το κόστος του συμβιβασμού. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης