ΗΠΑ-Κάνσας: Τουλάχιστον 4 νεκροί από πυρά ενόπλου σε γραφεία επιχείρησης

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έως 30 τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στα γραφεία της επιχείρησης Excel Industries όπου εργαζόταν, στην μικρή πόλη Χέστον του Κάνσας, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Είκοσι ως τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 4 ως 7 έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβανομένου του δράστη», δήλωσε ο σερίφης Τ. Γουόλτον. Ο ένοπλος σκοτώθηκε από έναν άνδρα των υπηρεσιών ασφαλείας, πρόσθεσε ο ίδιος. Οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητά του, αλλά δεν την έχουν δημοσιοποιήσει ως τώρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν 38 ετών και φέρεται να είχε καταδικαστεί για κλοπή. Επρόκειτο για «εργαζόμενο ή πρώην εργαζόμενο στην Excel . Μπορεί να είχε απολυθεί», είπε ο σερίφης Γουόλτον.

Σύμφωνα με εργαζόμενο σε τοπικό νοσοκομείο, τουλάχιστον πέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η εταιρεία Excel παράγει προϊόντα για τη φροντίδα γκαζόν. Το επεισόδιο προστίθεται σε μια ατέλειωτη σειρά αιματηρών επιθέσεων ενόπλων, όπως αυτή που διαπράχθηκε στο Μίσιγκαν το περασμένο Σάββατο από έναν οδηγό της εταιρείας Uber, ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης