ΗΠΑ: Η κουλτούρα του φονεύειν επιστρέφει στο παρελθόν

Γυρίζουμε τουλάχιστον 100 χρόνια πίσω. Ο κυβερνήτης της Γιούτας στις ΗΠΑ, υπέγραψε νόμο με τον οποίο το εκτελεστικό απόσπασμα καθίσταται "η δεύτερη μέθοδος εκτέλεσης, εάν δεν υπάρχει πρόσβαση στα αναγκαία φαρμακευτικά σκευάσματα για το ενέσιμο διάλυμα".

Το γραφείο του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη διευκρίνισε πάντως ότι "η θανατηφόρα ένεση παραμένει η κύρια μέθοδος εκτελέσεων στη Γιούτα".

Ιδού τι έχει συμβεί: Οι φαρμακευτικές εταιρίες, ιδίως οι ευρωπαϊκές, αρνούνται να διαθέσουν τα προϊόντα τους για να χρησιμοποιηθούν σε εκτελέσεις, με αποτέλεσμα οι 32 Πολιτείες όπου ισχύει η θανατική ποινή να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις.

ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

οκτώ Πολιτείες προτείνουν ως εναλλακτική λύση την ηλεκτρική καρέκλα —όπως για παράδειγμα η Φλόριντα— τέσσερις, μεταξύ των οποίων και η Αριζόνα, προκρίνουν τους θαλάμους αερίων και τρεις επέλεξαν τον απαγχονισμό, όπως η Πολιτεία Ουάσινγκτον. Με τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ την Δευτέρα, η Γιούτα γίνεται η μοναδική Πολιτεία όπου το εκτελεστικό απόσπασμα επιλέγεται ως εναλλακτική λύση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης