ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε 11χρονο, που κάλεσε την αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Την αποπομπή αστυνομικού εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επειδή πυροβόλησε ένα 11χρονο αγόρι, το οποίο κάλεσε την αστυνομία για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ζήτησε οικογένεια στο Μισισίπι των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειάς του, Κάρλος Μουρ, ο Αντεριέν Μάρι, που κάλεσε την αστυνομία έπειτα από προτροπή της μητέρας του, ήταν άοπλος και ακολουθούσε τις οδηγίες του αστυνομικού της Ιντιανόλα, Γκρεγκ Κάπερς όταν αυτός τον πυροβόλησε στο στήθος τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το αγόρι είχε καλέσει την αστυνομία, αφού ένας άνδρας απείλησε στις 4 τα ξημερώματα τη μητέρα του Νακάλα Μάρι, αλλά ο Κάπερς «κλιμάκωσε την κατάσταση», σύμφωνα με τον Μουρ.

Ο Μουρ ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα που έφερε πάνω του ο Κάπερς και εξέφρασε την αντίθεσή του στο γεγονός ότι έχει τεθεί σε αργία μετ’ αποδοχών μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Μικρή ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε την Πέμπτη, το πρωί έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, όπου η οικογένεια του αγοριού συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους. «Ζητάμε δικαιοσύνη. Ένα 11χρονο μαύρο αγόρι στην Ιντιανόλα παρά λίγο να χάσει τη ζωή του», κατήγγειλε ο Μουρ.

Ο 11χρονος είχε διακομιστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μισισιπή από όπου πήρε εξιτήριο την Τετάρτη. «Είναι καλά… Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω, πώς να περιγράψω το γεγονός ότι επιβίωσε», δήλωσε η μητέρα του, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους για την κατάσταση της υγείας του γιου της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN η Νακάλα Μάρι δήλωσε ότι ο πατέρας ενός από τα άλλα παιδιά της έφτασε στο σπίτι της στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου «οργισμένος». Φοβούμενη για την ασφάλειά της ζήτησε από τον Αντεριέν να καλέσει την αστυνομία.

Όπως εξήγησε η Μάρι, ο αστυνομικός που έφτασε στο σπίτι της «τράβηξε το όπλο του όταν έφτασε στην πόρτα και ζήτησε από όσους βρίσκονται μέσα στο σπίτι να βγουν έξω». Πρόσθεσε ότι ο γιος της δέχθηκε τον πυροβολισμό όταν μπήκε σαλόνι. «Μόλις έστριψε τη γωνία, τον πυροβόλησε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί», τόνισε.

Σύμφωνα με την ίδια, δύο άλλα παιδιά, η κόρη της Μάρι και ο δίχρονος ανιψιός της, βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης