Επιστρέφουν από το τζιχάντ και τους συλλαμβάνουν

Τα ευρωπαίκά κράτη ξεκίνησαν άγριο κυνηγητό όσων αυτομολούν προς τους τζιχαντιστές. Οι κυβερνήσεις στην Κ. Ευρώπη θέλουν μέσω της καταστολής να αντιμετωπίσουν το ρεύμα μετακίνησης νέων παιδιών που "παρασύρονται" προς τον Ισλαμισμό.

Χαρακτηριστική η περίπτωση 20χρονου που μετά την επιστροφή του στη Γερμανία συνελήφθη αμέσως με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, γνωστή ως «Ισλαμικό Κράτος».

Ο νεαρός συμφώνησε να ομολογήσει και να παράσχει πληροφορίες για τις εμπειρίες του στη Συρία με αντάλλαγμα μια επιεικέστερη ποινή. Ο ίδιος θα πει: "Μάταιο το ταξίδι στην Συρία. Δεν μπορούσα να προσφέρω τίποτε".

Περίπου 3.000 Δυτικοευρωπαίοι σαν τον Κρέσνικ Μπ. πιστεύεται ότι ακολούθησαν την έκκληση για να βοηθήσουν να ηττηθεί ο Ασαντ. Σε αντίθεση όμως με πολλούς άλλους, εκείνος επέστρεψε. Σε όλη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις νομοθετούν σκληρά, να καταδιώξουν τους υπόπτους για εξτρεμιστική δράση ή στην περίπτωση της Βρετανίας να εμποδίσουν όσους υπηκόους της επιθυμούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης