Εγκαταλείπουν το πετρέλαιο επιλέγοντας την "καθαρή ενέργεια"

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες στρέφονται στην «καθαρή ενέργεια» καθώς οι τιμές του αργού εις μάτην αγωνίζονται να ανακτήσουν τα παλαιά τους ύψη και ενώ οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της  βιομηχανίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γίνονται όλο και πιο ευοίωνες.

Ερευνα του Bloomberg αποκαλύπτει ότι η Exxon Mobil συνεργάζεται με εξειδικευμένη εταιρεία προκειμένου να ελέγξει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα εργοστάσιά της. Οσο για την Total, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής μπαταριών Saft Groupe αντί 1,1 δισ. δολαρίων. Αυτό όμως δεν είναι το πρώτο «καθαρό» deal για την κορυφαία γαλλική εταιρεία πετρελαίου καθώς το 2011 είχε αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην εταιρεία κατασκευής ηλιακών πάνελ SunPower Corp.
Επίσης η καναδική εταιρεία κατασκευής αγωγών Enbridge ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι πρόκειται να καταβάλει το ποσό των 218 εκατ. δολαρίων για την απόκτηση συμμετοχών σε υπεράκτια αιολικά πάρκα σε μια προσπάθεια να διπλασιάσει τη χαμηλών εκπομπών άνθρακα παραγωγή της.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης