Δεκάδες νεκροί με εν ψυχρώ πυροβολισμούς στην Λιβύη

Η μετά Καντάφι εποχή δεν έχει φέρει ούτε ειρήνη ούτε ευημερία στην Λιβύη. Αντίθετα φέρνει νεκρούς... Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 60 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στη Βεγγάζη, ανάμεσα σε μια ταξιαρχία πολιτοφυλάκων, πρώην ανταρτών, και σε διαδηλωτές, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ιατρική πηγή.

Οι φόνοι σημειώθηκαν όταν δεκάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αρχηγείο της ταξιαρχίας «Ασπίδα της Λιβύης», άρχισαν έντονα να ζητούν τη διάλυση των πολιτοφυλακών που δεν έχουν ακόμη καταθέσει τα όπλα (σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανατροπή του Καντάφι).

Οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες με την άλλη πλευρά να ανταποδίδει με πυρά.

Η Ταξιαρχία των πολιτοφυλάκων «Ασπίδα της Λιβύης», που αποτελείται από πρώην αντάρτες που πολέμησαν το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, βρίσκεται επισήμως κάτω από τις διαταγές του λιβυκού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι αρχές της Λιβύης, που αγωνίζονται για να σχηματίσουν επαγγελματικό στρατό και αστυνομία, χρησιμοποιούν τακτικά πρώην αντάρτες για να εξασφαλίσουν τα σύνορα ή για να παρέμβουν στις φυλετικές συγκρούσεις.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης