Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Αμβούργο- Τουλάχιστον επτά νεκροί

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς το βράδυ της Πέμπτης στo κτίριο της εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Η αστυνομία του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται πιθανότατα μεταξύ των νεκρών και ότι το κίνητρο παραμένει ασαφές. «Δεν έχουμε ενδείξεις ότι ο δράστης βρίσκεται σε φυγή», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας αμέσως μετά την επίθεση, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Αργότερα, η αστυνομία είπε ότι βρήκε ένα νεκρό άτομο που πιστεύεται ότι θα μπορούσε να είναι δράστης στο κέντρο, αλλά ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

«Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης», αναφέρεται στην ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter και επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται «προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά. Αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί. Ο έβδομος βρέθηκε από τους αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο, σε απόσταση από τα υπόλοιπα θύματα.

«Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τον δράστη, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφυγή του δράστη ή των δραστών της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η επίθεση

Η πρώτη ειδοποίηση έφθασε στην αστυνομία λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· στις 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς σε κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν επιτόπου κι άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν, διευκρινίστηκε.

Ο δημοσιογράφος του NDR Heiko Sander είπε στο Tagesschau ότι η αστυνομία που βρισκόταν κοντά ενήργησε αφού άκουσε πολλούς πυροβολισμούς. Μπήκαν στο κτίριο και άρχισαν να απομακρύνουν ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που ήταν έγκυος, είπε ο Sander.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο βρήκαν αρκετούς ανθρώπους σοβαρά τραυματισμένους και κάποιους νεκρούς. «Στη συνέχεια άκουσαν έναν πυροβολισμό από ψηλά, ανέβηκαν πάνω και βρήκαν ένα ακόμη άτομο», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης