Βρετανία: Πέταξαν αυγά στον Κάρολο και την Καμίλα

Ένας άνδρας πέταξε αυγά στον βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας και την Καμίλα, τη βασιλική σύζυγο, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους στο Γιορκ. Ο άνδρας συνελήφθη.

Ο Κάρολος και η Καμίλα έγιναν δεκτή στο Γιορκ από τους τοπικούς ηγέτες της πόλης, όταν ένας διαδηλωτής τους πέταξε τρία αυγά.

Ο άνδρας ακούστηκε να αποδοκιμάζει το ζεύγος καθώς πετούσε τα αυγά και να φωνάζει «αυτή η χώρα χτίστηκε στο αίμα σκλάβων» και «(ο Κάρολος) δεν είναι ο βασιλιάς μου», καθώς τέσσερις αστυνομικοί τον κρατούσαν.

Μερικοί άνθρωποι στο πλήθος άρχισαν να φωνάζουν «Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά» (God save the King), ενώ άλλοι φώναξαν «ντροπή σου» στον διαδηλωτή.

Καθώς η αστυνομία κρατούσε τον άνδρα, ο Κάρολος φαινόταν αμήχανος και συνέχισε να χαιρετίζει τα πλήθη. Συμμετείχε σε μια παραδοσιακή τελετή στην οποία ο μονάρχης καλωσορίζεται επίσημα στο Γιορκ από τον δήμαρχο μέσα από τις πύλες της πόλης.

Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος επισκέφθηκαν το Γιορκσάιρ την Τετάρτη. Βρέθηκαν στο Γιορκ για να παρευρεθούν στα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, του πρώτου που τοποθετήθηκε μετά τον θάνατό της.

Μιλώντας στην τελετή στο δημαρχείο, ο Κάρολος είπε είπε: «Η αείμνηστη βασίλισσα ήταν πάντα σε εγρήγορση για την ευημερία του λαού της κατά τη διάρκεια της ζωής της. Τώρα η εικόνα της θα παρακολουθεί την πλατεία που θα πάρει το όνομά της».

Το γλυπτό μήκους 2 μέτρων, βάρους 1,1 τόνων και κατασκευασμένο από ασβεστόλιθο από τη Γαλλία, σχεδιάστηκε για να γιορτάσει το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, έναν μήνα πριν από τον θάνατό της.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης