ΒΡΑΖΙΛΙΑ Προς ανακατάληψη της μεγαλύτερης φαβέλας του Ρίο

Αρχισε νωρίς σήμερα το πρωί η επιχείρηση των δυνάμεων κρούσης της αστυνομίας και του στρατού για την ανακατάληψη της φαβέλας Ροσίνια, της μεγαλύτερης του Ρίο ντε Ζανέιρο, η οποία εδώ και δεκαετίες τελεί υπό τον έλεγχο των εμπόρων ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στο Ρίο, μετέχουν ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού, εκατοντάδες αστυνομικοί της ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων και δυνάμεις κρούσης με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ελικοπτέρων.

Επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στις 04:10' τοπική ώρα (08:10' ώρα Ελλάδος) στους δρόμους αυτής της παραγκούπολης των 120.00 κατοίκων, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις πλουσιότερες συνοικίες της πόλης.

Ολες οι είσοδοι στη Ροσίνια έχουν αποκλειστεί από τις 06:30 σήμερα, μετέδωσε η τηλεόραση. Ο εναέριος χώρος είναι επίσης κλειστός μέχρι τη Δευτέρα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι 200 έμποροι ναρκωτικών βρίσκονται μέσα στη Ροσίνια.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται μετά τη σύλληψη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης του πλέον καταζητούμενου βαρώνου ναρκωτικών του Ρίο, του Αντόνιο Φρανσίσκο Μπομφίμ Λόπες, του επονομαζόμενου "Νιεμ". Αντίστοιχη επιχείρηση διεξάγεται και στη γειτονική φαβέλα Βιντιγκάλ.

Οι αρχές του Ρίο, μιας από τις πολιτείες της Βραζιλίας με τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας, έχουν αρχίσει από το 2008 μεγάλες επιχειρήσεις για την εκκαθάριση των φτωχών συνοικιών του Ρίο, που ελέγχονται από τους εμπόρους ναρκωτικών και τις ένοπλες συμμορίες ενόψει του Μουντιάλ ποδοσφαίρου του 2014, και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης