Αυστρία: Δεκάδες μετανάστες νεκροί από ασφυξία σε φορτηγό

Τραγικό θάνατο, κατά τις πρώτες ενδείξεις, από ασφυξία βρήκαν τουλάχιστον 50 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε σταθμευμένο φορτηγό σε λεωφόρο της ανατολικής Αυστρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Krone. 

Η τραγική είδηση έρχεται τη στιγμή που λαμβάνει χώρα στη Βιέννη σύνοδος των βαλκανικών χωρών για την προσφυγική κρίση παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που κινδυνεύουν από συρράξεις, καταστολή και πείνα σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής προσπαθούν, ακολουθώντας το «βαλκανικό διάδρομο», να φθάσουν στις χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης σε αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο.

Περισσότεροι από 28.300 πρόσφυγες έχουν αιτηθεί άσυλο στην Αυστρία το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι περισσότεροι εκ των οποίων προερχόμενοι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε πως ένα ρυμουλκό τρακτέρ εντοπίστηκε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πολη Πάρντορφ.

«Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί νεκροί» ανέφερε χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης