Αποκαλύψεις Discord: «Η Δύση είχε πληροφορίες για ουκρανικό σχέδιο επίθεσης στον Nord Stream»

Τρεις μήνες πριν τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενημερώθηκε από «στενό σύμμαχο» πως ο ουκρανικός στρατός είχε σχεδιάσει μυστική επίθεση στο υποθαλάσσιο δίκτυο, με τη χρήση μιας μικρής ομάδας δυτών που έδιναν αναφορά απευθείας στον αρχηγό γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. 

Λεπτομέρειες για το σχέδιο αυτό συλλέχθηκαν από μια ευρωπαϊκή υπηρεσία μυστικών υπηρεσιών και γνωστοποιήθηκαν στη CIA τον Ιούνιο του 2022. 

Παράσχουν κάποια από τα πιο συγκεκριμένα στοιχεία ως τώρα που συνδέουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας με την επίθεση στη Βαλτική, την οποία ΗΠΑ και δυτικοί αξιωματούχοι καταδίκασαν ως επαίσχυντη κι επικίνδυνη πράξη δολιοφθοράς στις ενεργειακές υποδομές της Ευρώπης. 

Η έκθεση της ευρωπαϊκής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών φέρεται να κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα Discord από το μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας της Μασαχουσέτης, Τζακ Τεϊσέιρα ενώ αντίγραφο της έκθεση περιήλθε στην κατοχή της Washington Post από τους online φίλους του εθνοφρουρού. 

Η έκθεση βασίζεται σε πληροφορίες που αποκτήθηκαν από ένα άτομο στην Ουκρανία, ενώ τα εξαιρετικά συγκεκριμένα στοιχεία που περιλαμβάνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στην επίθεση, αλλά και τη μέθοδο που χρησιμοποίησαν, καταδεικνύουν πως εδώ και περίπου ένα χρόνο, η Δύση φέρεται να γνώριζε πως ενορχηστρωτής του σχεδίου ήταν το Κίεβο

Ουκρανοί αξιωματούχοι που έχουν αρνηθεί την εμπλοκή της χώρας τους στο σαμποτάζ, δεν έχουν σχολιάσει τις νεότερες αποκαλύψεις. 

Υπενθυμίζεται πως στις 26 του περασμένου Σεπτεμβρίου, τρεις υποθαλάσσιες εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιες διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης