Απεβίωσε ο Τζόε Φρέιζερ Πέθανε τα ξημερώματα ο Τζόε Φρέιζερ, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της πυγμαχίας.

Δεν κατάφερε να ρίξει νοκ άουτ τον καρκίνο... Ο Τζόε Φρέιζερ, από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της παγκόσμιας πυγμαχίας, άφησε σήμερα τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 67 ετών, στη Φιλαδέλφεια, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Φρέιζερ, που είχε κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα βαρέων βαρών, έχει μείνει γνωστός στην ιστορία του αθλήματος για τις τρεις επικές μονομαχίες του με τον θρύλο, Μοχάμεντ Αλι. Ο Αμερικανός παλαίμαχος πυγμάχος είχε επίσης κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1964, ενώ ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής από το 1970 έως το 1973.

Ο Φρέιζερ έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο στο συκώτι σε προχωρημένο στάδιο πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες και όλο αυτό το διάστημα «πάλευε» για τη ζωή του στο νοσοκομείο. «Ο Τζο ήταν ένας πραγματικός πρωταθλητής. Ήταν ένας θαυμάσιος μονομάχος, ένας εκπληκτικός πυγμάχος. Όταν ο «Smokin Joe» ανέβαινε στο ρινγκ ήξερες τι θα ακολουθήσει. Ο κόσμος έχασε έναν μεγάλο πρωταθλητή και άνθρωπο», δήλωσε για τον Φρέιζερ, με γραπτή του ανακοίνωση, ο ένας και μοναδικός Μοχάμεντ Αλι.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 1964 και παγκόσμιος πρωταθλητής όλων των κατηγοριών, έγινε στις 7 Μαρτίου 1971 στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» της Νέας Υόρκης ο πρώτος πυγμάχος που νίκησε, στα σημεία, τον Μοχάμεντ Αλι υπερασπίζοντας τον τίτλο του. Τον τίτλο του πρωταθλητή ο Φρέιζερ τον έχασε το 1973 από τον Τζορτζ Φόρμαν, ενώ ηττήθηκε στις δύο άλλες θρυλικές του μάχες με τον Μοχάμεντ Αλι. Ο Φρέιζερ, που μεγάλωσε σε οικογένεια 12 παιδιών και εγκατέλειψε το σχολείο στα 13 του, είχε 32 νίκες (με 27 με νοκ άουτ!) και μόλις τέσσερις ήττες (έχασε μόνο από τον Άλι και τον Φόρμαν) στη διάρκεια της καριέρας του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης