Ανθρωπόμορφος και ηλεκτρικός ο νέος Atlas, το ρομπότ της Boston Dynamics(VIDEO)

Ακόμη περισσότερο ευέλικτη είναι η νέο εκδοχή του ρομπότ της Boston Dynamics, της εταιρείας που τα τελευταία χρόνια είναι στην πρωτοπορία του σχεδιασμού ανθρωπόμορφων ρομπότ.

Σε ένα σύντομο βίντεο της εταιρείας ο Atlas, που θυμίζει αρκετά άνθρωπο, εμφανίζεται ξαπλωμένος στο πάτωμα πάνω σε στρώματα γυμναστικής.

Στη συνέχεια το ανθρωπόμορφο ρομπότ διπλώνει τα γόνατά του και με μια περίεργη κίνηση, σαν ακροβάτης, σηκώνεται όρθιο.

Αν και στην αρχή είναι με την πλάτη στην κάμερα, το κεφάλι του περιστρέφεται κατά 180 μοίρες ενώ στη συνέχεια ακολουθεί και ο κορμός. Το «κεφάλι» είναι σαν κύλινδρος με ένα ring light να στεφανώνει μια οθόνη.

Το βίντεο με τον Atlas εμφανίστηκε μία ημέρα μετά τη «συνταξιοδότηση» μιας προηγούμενης έκδοσης του ρομπότ, η οποία είχε υδραυλικά συστήματα στις αρθρώσεις.

Ο νέος Atlas είναι πλέον εντελώς ηλεκτρικός και σχεδόν αθόρυβος. Ο κορμός του Atlas, όπως αναφέρει το TechCrunch, είναι πιο λεπτός από αυτόν των προηγούμενων ρομπότ της Boston Dynamics, αλλά πλέον από τον σκελετό δεν εξέχουν καλώδια.

Ακόμη και έτσι, ο ηλεκτρικός Atlas είναι ακόμη στα πρώτα στάδια του σχεδιασμού του. Οι δοκιμές θα γίνουν σε εργοστάσιο της Hyundai (που πρόσφατα εξαγόρασε τη Boston Dynamics) και η παραγωγή του ρομπότ θα αρχίσει τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης