Αισθητή οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας

Η Ισπανία ανακάμπτει και αυτή μετά τα μνημόνια και μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αναθεωρήσουν επί τα βελτίω τις προβλέψεις τους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η El Pais, οι νέες εκτιμήσεις του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, καταγράφουν ότι στην Ιταλία αλλά κυρίως την Ισπανία τα οικονομικά μεγέθη εμφανίζονται καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν. Ειδικότερα, αναφορικά με το ΑΕΠ το Ταμείο αναθεωρεί προς τα άνω την εκτίμησή του, επισημαίνοντας ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας θα ανέλθει σε 3,1% και όχι 2,5%, που ανέφεραν οι προβλέψεις του Απριλίου.

Και ο ΟΟΣΑ από την πλευρά του εκτιμά ότι η ιβηρική χώρα είναι μια από τις αναπτυγμένες που θα δημιουργήσει τις περισσότερες θέσεις εργασίας εφέτος και του χρόνου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Οργανισμού, στην Ισπανία θα υπάρξει αύξηση 2,9% των θέσεων εργασίας το 2015 και 2,8% το 2016. 
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης