Αδιάσειστα στοιχεία των Ρώσων: Ο Ερντογάν εξοπλίζει τον ISIS

Σοκ. Ο Ρώσος απεσταλμένος του ΟΗΕ, Βιτάλι Τσέρκιν, υπέβαλε στοιχεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που «δείχνουν» την Άγκυρα ως βασικό προμηθευτή όπλων στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Τσέρκιν καταγγέλλει, με επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι: «Κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ISIS είναι η Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) για το σκοπό αυτό.

Οι τρομοκράτες έλαβαν 2.500 τόνους νιτρικού αμμωνίου (αξίας περίπου 788.700 δολαρίων), 456 τόνους νιτρικού καλίου (468.700 δολάρια), 75 τόνους σκόνης αλουμινίου (496.500 δολάρια), νιτρικό νάτριο (19.400 δολάρια), γλυκερίνη (102.500 δολάρια) και νιτρικό οξύ (34.000 δολάρια) μέσω της Τουρκίας το 2015, όπως αναφέρουν τα στοιχεία που παραθέτει στην επιστολή του ο Ρώσος απεσταλμένος.

Ακόμη οι Τούρκοι έστειλαν στο Ισλαμικό Κράτος αντιπυραυλικά συστήματα TOW, RPG-7 εκτοξευτές χειροβομβίδων, Μ-60 επαναληπτικές καραμπίνες και χειροβομβίδες.

Τα στοιχεία των Ρώσων δημοσιοποιήθηκαν ενώ ο Ομπάμα δέχθηκε τον Ερντογάν σε ανεπίσημη (προσβλητική) συνάντηση στις ΗΠΑ και στηνΤουρκία δικάζονται ε νέου δημοσιογ΄ραφοι που αποκάλυψαν την μετάφορά όπλων από Τουρκία στο Χαλιφάτο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης