Έκρηξη στην Κριμαία- Καταστράφηκαν ρωσικοί πύραυλοι, λέει το Κίεβο

Έκρηξη στα βόρεια της προσαρτημένης στη Ρωσία περιοχής της Κριμαίας κατέστρεψε ρωσικούς πυραύλους που μεταφέρονταν σιδηροδρομικώς, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014, κίνηση που δεν αναγνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Τζάνκοϊ, και κατέστρεψε πυραύλους που προορίζονταν για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές της πόλης κάνουν λόγο για επίθεση από drones. Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην Κριμαία, ανέφερε ότι συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ουκρανικά UAVs στην Τζάνκοϊ. Σύμφωνα με τον κ. Αξιόνοφ, άμαχος τραυματίστηκε και δυο κτίρια υπέστησαν ζημιές από συντρίμμια που κατέπεσαν.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε τις εκρήξεις, αλλά δεν ανέλαβε ρητώς την ευθύνη για την επίθεση.  Το ουκρανικό υπουργείο ανέφερε όμως ότι η επίθεση είχε σκοπό να συνεχιστεί η διαδικασία της «αποστρατιωτικοποίησης της Ρωσίας» και η προετοιμασία για την απελευθέρωση της Κριμαίας από τη ρωσική κατοχή.

Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από ρωσικής πλευράς για την καταστροφή πυραύλων ή των τύπων τους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης