«Περπατάμε προς την αξιοπρέπεια» Πανευρωπαϊκή πορεία Αγανακτισμένων προς την Αθήνα

Στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας, έχοντας ξεκινήσει από κάθε γωνιά της Ευρώπης περπάτησαν και έφτασαν ως τις Βρυξέλλες όπου και πραγματοποίησαν μία ειρηνική διαδήλωση. Εκεί αποφάσισαν ότι η πορεία τους δεν μπορεί να σταματήσει και ως νέο τόπο συνάντησης όρισαν την Αθήνα. 

Έτσι στις 5 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν την πορεία τους από δεκάδες πόλεις της Ευρώπης . Αφού οργανωθούν,  θα συναντηθούν στο Μπάρι θα αποπλεύσουν για την Πάτρα με τελικό προορισμό την Αθήνα και σύνθημα «Περπατάμε προς την αξιοπρέπεια. Μαζί μπορούμε να φτάσουμε την Ουτοπία».

Χωρισμένοι σε μικρές ομάδες 12-25 ατόμων, πεζοί και ποδηλάτες, θα ακολουθήσουν παράλληλους διαδρομές με σκοπό να συναντήσουν στο δρόμο τους όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους www.marchtoathens.tk οι ευρωπαίοι «αγανακτισμένοι»: «Σε κάθε χωριό από το οποίο θα περνάμε, θα οργανώνουμε συνελεύσεις με σκοπό να παροτρύνουμε τους κατοίκους να μιλάνε για την πολιτική, να συζητούν μεταξύ τους και να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους. Το μήνυμά μας είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας»

Πηγή: 
protothema.gr

Δείτε επίσης